Začetek akcije v Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib

Objavljeno by on april 26, 2017 in Novice, Vrste

Projekt LIFE ARTEMIS se iz pripravljalne faze preveša v izvedbeno. Ena pomembnih osrednjih akcij v projektu je akcija B4. Vključevanje splošne javnosti v upravljanje z invazivnimi tujerodnimi vrstami v urbanih gozdovih. Akcija se bo odvijala v Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib.

Impatiens parvifloraV tej akciji bomo predstavili vse korake, ki so potrebni za učinkovito upravljanje s tujerodnimi vrstami. Letos septembra bomo na celotnem območju parka izvedli popis tujerodnih rastlin. Na podlagi rezultatov popisa bomo izbrali območja, na katerih bomo v letih 2018 in 2019 izvedli akcije odstranjevanja tujerodnih rastlin. V okviru projekta bomo pripravili tudi delavnico za deležnike na območju parka, ki bo eno od izhodišč za pripravo akcijskega načrta za upravljanje s tujerodnimi vrstami.

V akcijo želimo vključiti tudi čimveč prostovoljcev. Pri delu se boste naučili prepoznavanja tujerodnih vrst in načinov ravnanja z njimi.

Akcijo bomo predstavili na uvodnem predavanju, ki bo potekalo na sedežih četrtnih skupnosti, ki so v parku ali njegovi neposredni bližini: Četrtna skupnost Šiška, Rožnik, Vič in Center.

Predavanje bo potekalo:

10. maja 2017 ob 18.00 na sedežu Četrtne skupnosti Šiška, Kebetova 1, Ljubljana

18. maja 2017 ob 18.00 na sedežu Četrtne skupnosti Rožnik, Viška cesta 38, Ljubljana

24. maja 2017 ob 18.00 na sedežu Četrtne skupnosti Vič, Tbilisijska 22/a, Ljubljana

31. maja 2017 ob 18.00 na sedežu Četrtne skupnosti Center, Štefanova 11, Ljubljana

 

 

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja